Swedish Ocean Group

Syftet med Swedish Ocean Group är att aktivera skolelever och andra för att sprida information och hålla svenska kuster och sjöar rena från plast och annat som inte ska finnas där. Vi behöver er hjälp för att starta projekt.

Hjälper skolelever och föreningar oss får ni rätten att sälja produkter från oss. Andra hjälper oss att sprida informationen vidare. Spara till er skolresa. Läs detta.

Vår försäljningen ska förhoppningsvis kunna gå till olika projekt där det finns störst behov av att rädda det som går innan det är för sent.

Hjälp oss starta projekt sjöugglan.

Det finns mängder med projekt att utföra i Östersjön och internationellt. Det ligger ca 6300 gamla krigsvrak på botten med 150-250 miljoner ton olja i sig.

Detta är en tickande bomb som kommer orsaka utsläpp av en sörja av extremt giftig syntetisk olja, inte vanlig råolja.

Under krigen tog man fram bränsle ur kol. Denna olja tar död på allt då den blandar sig med vatten. Experiment med hoppkräftor dödar dem genast.

Skroven håller på och rostar sönder och kommer spricka nästan samtidigt. Exxon Valdez släppte ut 37000 ton olja, detta är 250 miljoner ton giftig olja.

Skroven rostar med ett antal mm var 10e år och måste täckas över eller borras och tömmas på olja innan dem spricker.

Blir skroven för tunna, då är det för sent. Med för tunna skrov går det inte fästa ventiler och pumpa ur oljan eller så kommer vraken falla ihop.

Det har visat sig att botten runt dessa vrak är 1000 gånger mer cancerframkallande än normalt. Vi äter ofta fisken då vraken samlar mycket fisk.

Nu påverkas världshavens ekosystem fort.

Var annat andetag du andas är från plankton. 46 % av det syre du andas är från havet och nu har fiskyngel börjat ät mikroplast. 

Detta är en organisation med privata medel utan några bidrag från myndigheter. Vill du hjälpa till med starten så tackar vi dig.

Ska man starta en organisation så krävs det ekonomi och mycket människor inblandade för att kunna genomföra ett projekt.

Alla skolor, företag och föreningar är välkomna att samarbeta med oss.

Läs vår information om världshaven. 

Välkommen till Swedish Ocean Group. 

/swedish-ocean-group.jpg

17 mar 2019

Länkar till dem som hjälper

Swedish Ocean GroupVill du hjälpa till med starten?

Swish: 123 305 44 00

Minsta donation 1 krona. Alla visas och tackas på vår hemsida.